top of page
Hunden er Rask - Boganmeldelser

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“Tankevækkende, bevægende og ofte absurd humoristiske fortællinger om 25 års liv i Sovjet. 
En utrolig vigtig, gribende og absurd humoristisk bog om livet under et diktatur. "Hunden er rask" gør læseren meget klogere på hverdagslivet i Sovjet, og samtidig er bogen en advarsel imod totalitære tendenser og systemterror i alle samfund.”

Jørgen Johansen, Berlingske
 

⭐⭐⭐⭐⭐

 

Vigtige vidnesbyrd fra en grusom og grotesk tid. 

Bogens umiskendelige kvaliteter ligger i beskrivelserne af det levede liv bag jerntæppet, i de mindeværdige skæbnehistorier og i Sonja Vesterholts evne til at huske i perspektiv.”

Klaus Rothstein, Weekendavisen

 
“ Morsom, sørgelig og brutalt insisterende
Det gakkede, uforståelige og vanvittige i Sovjetunionen beskriver Sonja med en vidunderlig køligt underspillet humor (...) læs den, græd og grin sammen med hende.”

 

Claus Mechlenborg, Kristeligt Dagblad

⭐⭐⭐⭐⭐

 

”Mellem Leningrad og København lå Østersøen og en hel verden. Sådan var det under Den Kolde Krig. På den ene side kommunismen og på den anden det vestlige liberale   demokrati. For at forstå os selv må vi forstå Leningrad.  Der er netop udkommet 2 bøger om dette forhold, Et leksikon på over 600 sider, som ikke siger meget om forskellen mellem de to systemer. Og en lille humoristisk erindringsbog, som siger alt: Sonja Vesterholts Hunden er rask. Fortællinger fra mit liv i Sovjet.”

Mogens Rukov, Weekendavisen

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“ En fremragende bog
Det er en meget ærlig bog, også når det drejer sig om intime og smertelige personlige forhold. Men skildringen af fortrædelighederne er ikke sentimental eller selvmedlidende. Der er en robusthed, djærv sarkasme og gåpåmod i fortællingerne. Hun fortjener stor tak for at have skrevet denne fine bog for de landsmænd, der blev hendes i årene efter 1970.”

Bent Jensen, Jyllands-Posten

❤️❤️❤️❤️❤️

“Sonja Vesterholt forstår at fremmane en mangefacetteret lille perle med både klogskab og humor og sans for den enkelte og dog så betydningsfulde detalje. Det gør Hunden er rask så læseværdig.”

Helle Hellmann, Politiken

⭐⭐⭐⭐⭐

 

”En barsk, men også en hjertevarm og uhyre menneskelig læseoplevelse.”

Thomas Petersen, historie-online.dk.
Dansk Historisk Fællesråd

 

“ Mesterlige fortællinger fra livet i Sovjet.”

Georg Metz, Information
 

Hør foredraget

Baseret på bogen ”HUNDEN ER RASK” – en erindringsbog om det groteske liv i Sovjetunionen – der bygger på autentiske historier fra Sonja Vesterholts egen familie.
 

Læs mere

bottom of page