top of page

FOREDRAG

 

Skt. Petersborg 
- Musikkens by

Instruktøren og forfatteren Sonja Vesterholt tager os med på en musikalsk rejse tilbage til Skt. Petersborg - tidligere Leningrad. Med klip fra hendes dybt personlige dokumentarfilm får vi et enestående indblik i musikkens helt særlige betydning for byens borgere.
 
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause (kan tilpasses vilkår)
 
Vejledende pris:  5800 kr. 

Sonja Vesterholt og Pia Borgwardts TV-dokumentar " Sankt Petersborg og musikken" er et "must" for alle, der ønsker at sætte sig ind i den historie, som Ruslands kulturhovedstad gennemgik under den Anden Verdenskrig.  Med prøverne og uropførelsen af Shostakovich' 7. Symfoni som eksempel fortæller filmen om Leningradborgernes ukuelighed og kulturens kolossale rolle under de 900 dages tyske belejring af Leningrad, hvor byens indbyggertal faldt med næsten 2 mill.  i den sultende og frysende  by.
 
Shostakovich afsluttede sin 7. Symfoni i begyndelsen af marts 1942 og tilegnede den til Leningrad, hvor uropførelsen fandt sted i Filharmonien d. 9. August, 1942. "Leningradsymfonien" er stadig idag i Rusland et symbol på byens kamp mod tyskerne og opføres hvert år den 9. maj, årsdagen for sejren over fascisterne.

Sonja Vesterholts scoop er, at hun har fundet frem til 3 af musikerne og 1 af tilhørerne fra uropførelsen og på sin eminente måde lader dem fortælle deres oplevelser fra prøverne og koncerten. På denne måde giver filmen et dybt autentisk, gribende og uafrysteligt billede af befolkningens heroisme og kulturens styrke.

RIKKE HELMS
DET DANSKE KULTURINSTITUT I SKT.PETERSBORG

bottom of page