top of page
Kærlighedslandet - Anmeldelser

❤️❤️❤️❤️❤️

 

“Ligesom de russiske erindringer er de danske minder morsomme og rørende med en egen rund venlighed, der ikke skal forveksles med tandløshed. […] Man bliver klogere på emigrantens personlige skæbne, på hvor meget man mister sig selv og sin værdighed, når man mister sit sprog, man møder den kolde krigs stemninger og spioner, man undres over nogle danske revolutionsidealer og oplever en anden verden udfolde sig, som dagligdagen bliver mere hjemmevant for tilflytteren. Jeg  […] er lige så begejstret for denne varme, sjove og kloge bog som over den første, bare på en anden måde.”

Politiken

⭐⭐⭐⭐⭐

 

For den sovjetiskfødte Sonja Vesterholt er Danmark "Kærlighedslandet". Hendes nye bog er både klog og rørende . […] Sonja Vesterholts erindringsbog er ikke af den konventionelle slags, men læses som en grum og smertelig kærlighedsroman.

Jyllands-Posten
 

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“ Skildringerne er humoristiske og sprællevende, og i flere passager fornemmer man let, hvordan oplevelserne kan omsættes til scener i en film. Samtidig udfoldes tankevækkende betragtninger om dansk mentalitet og sovjetiske samfundsforhold. […] et klogt og kærligt dobbeltportræt af henholdsvis det tidligere Sovjetunionen […] I KÆRLIGHEDSLANDET er der en velfungerende vekselvirkning mellem det storpolitiske og den jordnære dagligdag. Som læser er man hele tiden i gode hænder, da den dokumentariske fortællestil udelader unødvendige kæpheste og sentimentale anekdoter. Sonja Vesterholts usædvanlige livshistorie kan vække medfølelse og udvide horisonten hos læseren både i forståelsen af det menneskelige individ og af samfundet i al almindelighed. En meget anbefalelsesværdig bog.”

CPHCULTURE.dk

 

⭐⭐⭐⭐⭐

 

“Sonja Vesterholt har gjort det igen. Beskrevet sit liv – sanset og reflekteret. Hendes nye bog er i endnu højere grad end forgængeren beriget med et sprog, der er poetisk samtidig med, at det er prosaisk og krystalklart. Det kan dirre af usikkerhed og tvivl, men også af sikkerhed og styr på tilværelsen. […]   At vi her på dansk får fortalt en historie, der er både barsk, rørende og nærværende, fuldender blot billedet af en kvinde, der ganske vist er både klog og tænksom. Men som samtidig også er både stærk, sensibel og svag. En sand nydelse at læse!”

Historie-online.dk

Hør foredraget

Baseret på bogen "KÆRLIGHEDSLANDET” Fortællinger fra mit liv i Danmark. Om at måtte skabe mig et liv i et land, hvor mange så op til de værdier, jeg havde forkastet og forladt. 
 

Læs mere

bottom of page